Zapinvest Login

Costa del Sol, lucht, zon... en bergen !

Als we het over de zuidkust van Spanje hebben, hebben we het vaak over de schoonheid van de kustgebieden, het prachtige uitzicht op de zee, de stranden... maar niet genoeg over de bergen, een element dat toch onlosmakelijk verbonden is met het landschap van de Costa del Sol. 

Ontmoeting op de top van de Torrecilla, het dak van de Sierra de las Nieves 

Het bergachtige landschap achter Marbella en Estepona, de Sierra de las Nieves, vaak onbekend, is een paradijs voor wandelaars. Van wandelingen tot de meest technische en steile routes, liefhebbers van wandelavonturen en droomlandschappen vinden hier hun gading, ongeacht hun niveau.

Vandaag besluiten we met een kleine delegatie van Zapinvest de uitdaging aan te gaan om het hoogste punt van het gebergte, de top van Torrecilla, op 1919 m hoogte te bereiken.

Het pinsapobos (sparrenbomen)

Het avontuur begint een paar kilometer van de kust, waar we onze auto parkeren op een parkeerplaats langs de beroemde weg die naar Ronda leidt. Met onze beste wandelschoenen, rugzakken en onze kaart beginnen we de paden te beklimmen.

De eerste paar kilometer gaan door een prachtig pinsapobos, een verscheidenheid aan prachtige rood-paarse kegelvormige dennen, specifiek voor de berggebieden van Andalusië.

Andalusië vanaf de top!

Al snel komen we hoger en worden de uitzichten die zich voor ons uitstrekken steeds indrukwekkender... we herontdekken Andalusië, en het is onmogelijk om niet gecharmeerd te zijn.

Naarmate de kilometers vorderen, volgen de meest ongelooflijke landschappen elkaar op: bossen, rotsachtige bergen, vlakten en hoogvlakten, ... Alvorens de laatste etappe naar de top aan te vatten, steken we de pas "Puerto de los Pilones" over, waarna we de indruk hebben op een andere planeet te zijn. 

1.919 m, van Malaga tot Gibraltar

Nog een laatste poging en we zijn er... 1919 m hoog, het dak van de Sierra de las Nieves domineert de kust, van Malaga tot Gibraltar, we hebben de hele Costa del Sol voor ons!  Het uitzicht is adembenemend!!!

Na een welverdiende picknick beginnen we aan onze afdaling via een tweede, groenere route, die ons niet onberoerd zal laten, met in het bijzonder de ontmoeting met een paar wilde paarden. Met ons hoofd vol beelden gaan we 's avonds naar de kust, het strand en een goede paella aan zee bij de chiringuito de Casares. 

Knop Mis het niet !

Zapinvest © 2021 | Grand'Route 3, 4360 Oreye/Oerle | IPI-nummer 508 272 | Algemene voorwaarden | Privacybeleid