PULPI - COSTA CALIDA

Op ontdekking in Pulpi, het wonder van de Costa Calida

En als u nu eens zou ontsnappen?

Gelegen aan de Costa Calida, aan de grens tussen Andalusië en de regio van Murcia, is Pulpi een niet te missen plaats vol natuurlijke schatten.

Algemeen bekend om zijn buitengewone en unieke reuzengeode, gelegen in het gehucht Pilar de Jaravía. De regio onderscheidt zich ook door de culturele rijkdom, verschillende stranden en spectaculaire baaien, de ene nog indrukwekkender dan de andere. Landschappen die kandidaat-kopers van vastgoed in Spanje zullen weten te bekoren.

Prachtige stranden, kristalhelder water, een schitterend kasteel, twee verlaten eilandjes, de grootste geode van Europa... Een Spaanse regio die het verdient om bekend te worden!

 

Schatten en avontuur...

Meer dan 6 miljoen jaar oud, werd dit wonder pas ontdekt in 1999... na 20 jaar observatie door wetenschappers over de hele wereld. Recent, in 2019, werd het opengesteld voor het publiek.

Gelegen op 50 m onder de grond, in de diepten van een voormalige ijzer- en loodmijn (gerehabiliteerd en beveilgd voor bezoeken), deze langgerekte holte is 8 m lang, 1,8 m breed en 1,7 m hoog. De grot binnengaan is zoals een schatkist met edelstenen openen... gipskristallen van een unieke zuiverheid die meer dan 2 meter groot kunnen zijn.

Hoe werd de geode van Pulpi gevormd? Om dat te ontdekken, zal u een bezoekje moeten brengen ;-)

 

Verlaten eilanden, zoals in de piratenboeken

De eilanden "Isla de Terreros" en "Isla Negra" zijn van vulkanische oorsprong en tronen uit voor de kusten en prachtige stranden van het oude vissersdorpje San Juan de los Terreros.

Als schuilplaats van een grote zeevogelgemeenschap, kunnen deze prachtige natuurmonumenten ook onder de oppervlakte ontdekt worden... een plezier voor landschapsliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van onderwaterfauna en -flora.

In een bootje of paddle rond de eilanden, tijdens wandelingen op de eilanden, tijdens een duik- of snorkelsessie onder de eilanden... of simpelweg te bewonderen vanop het strand, Isla Terreros en Isla Negra zullen u weten te veroveren.

Stranden waar men graag schipbreuk zou lijden!

Met zijn vorm van een halve maan en de ligging tussen ongerepte wilde kliffen, geeft het strand van Cocedores u de indruk alleen op de wereld te zijn... Wie droomt er niet van om een dag (of langer) door te brengen op een strand met kristalhelder water en warm goudgeel zand?

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur zullen de grotten die in de kliffen zijn ingegraven zeker opmerken, getuigen van een verleden waar ze "esparto" kookten, een plant van de grasfamilie die gebruikt wordt voor het maken van touw en traditionele manden.

Ontdek één voor één de stranden van deze prachtige regio aan de Costa Calida: Los Nardos, Calypso, Mar Serena, Mar Rabiosa, Tia Antonia en natuurlijk Cocedores.

Zapinvest © 2021 | Grand'Route 3, 4360 Oreye/Oerle | IPI-nummer 508 272 | Algemene voorwaarden | Privacybeleid

We nemen een aantal van uw navigatiegegevens op om u een perfecte browse-ervaring te garanderen.