ESTEPONA - COSTA DEL SOL

5 dingen in Estepona om te (her)ontdekken

Stranden, de ene nog mooier dan de andere!

Levendige stranden met beveiliging, animatie, ligstoelen en parasols, wilde stranden, verlaten stranden met chiringuito (strandbar/restaurant), stranden om te duiken... en zelfs een nudistenstrand! In Estepona is er voor ieder wat wils!

Om er enkele op te noemen: La Galera met haar bekende vierkante toren, Bahia Dorada met haar grijs zand, Costa Natura als naaktstrand, Playa de La Rada als populair strand met animatie, Playa del Cristo bekend om haar helder water, Playa de la Sardina met haar chiringuito... Ongetwijfeld vindt u hier uw favoriete strand ;-)

 

De oude stad, de charme van een traditioneel Andalusisch dorp

Voor het de geanimeerde stad van vandaag werd, was Estepona een vissersdorp. De oude stad, typisch Andalusisch, met haar witte huisjes en bloemrijke straten, is als een venster naar een bijna onaangeroerd verleden.

Het volstaat om enkele honderden meters te stijgen vanaf het strand om een sprong in het verleden van de Costa del Sol te maken... eens ter plaatse gaat u door de steegjes, flaneert u op de pleintjes en laat u zich leiden door de geur van de bloemen... en van de keukens van de kleine traditionele restaurants ;-)

Orchidarium... doe uzelf een plezier en neem een pauze!

Volgens onze ervaring is het Orchidarium van Estepona zeker een bezoekje waard! Met meer dan 5000 verschillende orchideeën, is deze collectie de grootste van Europa en één van de grootste ter wereld!

Als u het botanische orchideeënpark van Estepona bezoekt, zal u meer dan bloemen alleen ontdekken... het zijn buitengewone decors met een weelderige vegetatie, prachtige watervallen, bijzondere verticale tuinen, ... decors van landschappen uit de 4 hoeken van de planeet voor liefhebbers van planten en van de natuur.

...En als we nu enkele espetos aten?

Het is onmogelijk om de regio te bezoeken en niet betoverd te worden door de stranden en de gastronomie. Als u beiden nu eens combineerde? 

Stop even in één van de vele chiringuitos aan de kust en laat u verleiden door de "espetos de sardinas", een typisch gerecht van de regio van Malaga. 

Deze sardinespiesen worden gebakken op hout, op barbecues in oude boten. Een echte klassieker!  Een van de populairste culinaire specialiteiten in dit deel aan de Costa del Sol... Sommige associaties in de regio proberen zelfs de "Espetos de Sardinas" bij UNESCO te registreren als immaterieel cultureel erfgoed!

Wandelen door de bergen en langs de zee!

Wandelen in Estepona is één van de beste en meest aangename manieren om te beseffen hoe dicht de bergen en de zee zijn. Ofwel te voet, te paard of met de fiets, u zal gecharmeerd worden door de buitengewone uitzichten die u zal kunnen bewonderen naarmate u hoger gaat!

Er zijn tientallen opgesomde en gelabelde paden, zowel voor familie-uitstappen als voor ervaren sporters... Maak uw keuze en vertrek op avontuur, u zal het zich niet beklagen ;-)

Zapinvest © 2021 | Grand'Route 3, 4360 Oreye/Oerle | IPI-nummer 508 272 | Algemene voorwaarden | Privacybeleid

We nemen een aantal van uw navigatiegegevens op om u een perfecte browse-ervaring te garanderen.