Zapinvest Login

Elche, tussen de palmbomen

Midden in de Costa Blanca, op ongeveer 20 kilometer van de luchthaven van Alicante, onder de stralende zon van Spanje, biedt de stad Elche een leven tussen de palmbomen. 

Stel je even voor... Werken, studeren, wandelen, praten, sporten, rusten, plezier maken... Zovele activiteiten, die de inwoners van Elche beoefenen in de schaduw van palmbladeren en de rust van dit natuurlijke erfgoed, in tuinen met palmbomen en af en toe een cactus. 

Stel je even voor

Een bezoek aan het palmenbos van Elche, het grootste van Europa, dompelt je onder in een vredige, sprookjesachtige en exotische atmosfeer, waar je wordt betoverd door palmbomen, bloemen en cactussen en je kunt trainen op een parcours van 2,5 kilometer, vol schoonheid en uitzonderlijke traditie. 

Het museum zal je informeren over de meer dan 1000 jaar oude geschiedenis van deze stad met zijn unieke stedelijke landschap, dat in 2000 is uitgeroepen tot Werelderfgoed. 

Dit zijn in feite de meer dan 200.000 palmbomen, die profiteren van een uitgebreid netwerk van traditionele irrigatie, dat in de 8ste en 9de eeuw is aangelegd door de Arabieren en is gewaardeerd met de UNESCO-verklaring. Een "mediterrane oase", voorzien van een complex irrigatiesysteem. 

Een stad om te ontdekken

"El Parque Municipal", de groene long van de inwoners van Elche, is een plaats van plezier en amusement, waar je kunt wandelen, rondkijken of contact kunt maken met de lokale bevolking. 

Er zijn vele bezienswaardigheden die je dag in Elche onvergetelijk zullen maken: "El Molí del Real", een oude molen uit de 18de eeuw, "La Rotonda", een prachtig openlucht-amfitheater, de kiosk, de "Hort de Baix", die onder andere wordt gebruikt voor het populaire dansen in openlucht en de duiventil "Colomer", die de kleintjes blij maakt. 

Het paradijs...

De kers op de taart is dat Elche je niet alleen zijn verschillende palmsoorten te bieden heeft! 

Een breed scala aan plantensoorten, fonteinen en vijvers met eenden en zwanen maken deze idyllische omgeving compleet. Ficus, bougainvillea, araucarias, valse peperbomen, zwarte populieren, Gabonese tulpenbomen, bananenbomen, magnolia's en tipuanas zullen je vakantiefoto's opfleuren. 

Stel uw bezoek niet langer uit! 

Zapinvest © 2021 | Grand'Route 3, 4360 Oreye/Oerle | IPI-nummer 508 272 | Algemene voorwaarden | Privacybeleid